Stránky

18. 3. 2015

7 krát proč se registrovat na Excel@FIT

Mám dost zkušeností s různými konferencemi a akcemi, ať už z pohledu účastníka, tak z pohledu komisaře/porotce či přednášejícího. U studentských konferencí se často setkávám s principem:
  • Odevzdej článek, 
  • Prezentuj před komisí (eventuálně komise posoudí pouze odevzdaný článek),
  • Dostaň body (rovná se tvé umístění).
Často se vše odehrává za "zavřenými" dveřmi. Ony jsou sice otevřené, ale málo kdo se z veřejnosti přijde podívat. Pak taková konference nemá daleko k obyčejné obhajobě projektu. Prostě odprezentuji, dostanu body a hotovo (vše za 20 minut).

Jenže já chci na FIT vidět něco jiného. Chci akci, na kterou přijdou všichni studenti, jejich kamarádi, kolegové z práce, klidně i rodiče. Něco, kde každý může ukázat na čem pracuje a čeho dosáhl. A je celkem jedno co to bude (pokud to bude mít něco společného s ICT).

Je tomu asi půl roku, kdy jsme s kolegy na FIT začali přemýšlet o nějaké čistě FIT studentské akci/konferenci. A protože stavíme na zelené louce, můžeme tu akci postavit po svém a hlavně opravdu pro vás. A tady to je...


Akce pro studenty FIT, kam můžete přijít s něčím svým a ukázat to ostatním. A je jedno jestli je to věda, web, mobilní appka, nápad, start-up či něco jiného. Prostě pokud na něčem pracujete, zaregistrujte se a přijďte to 30.4. na FIT ukázat ostatním.

Proč se registrovat a přijít s něčím vlastním?
  1. Protože vás samotné to donutí na tom zapracovat ještě víc. Musíte si nachystat plagátek a třeba nějaké demo. U toho si ujasníte, co vlastně děláte a proč.
  2. Tím, že budete prezentovat vaše dílo třeba 30x (říká se tomu elevator pitch), sami se uslyšíte. A sami odhalíte slabé a silné stránky toho co děláte
  3. Získáte zpětnou vazbu. Ostatní vám řeknou, co se jim líbí a co ne. Z mnoha různých úhlů.
  4. Určitě najdete mnoho lidí z publika, kterým se vaše dílo bude líbit.
  5. Můžete tak navázat spolupráci, najít zákazníky, uživatele, budoucího zaměstnavatele, vedoucího na FIT, ...
  6. Získáte zkušenosti, které byste jinou formou získávali podstatně déle.
  7. Můžete vyhrát i nějaké penízky.
A kdo jsou ti ostatní?
  1. Vaši kolegové, kamarádi, rodina.
  2. Zkušení lidé z průmyslu a praxe.
  3. Lidé z FIT.
Myslím, že to je dost pestrá směs lidí, kteří vám mají co říci.

Takže co teď? Teď se musíte registrovat a postupovat podle pokynů.

Těším se na viděnou na Excel@FIT!

Žádné komentáře:

Okomentovat