Stránky

22. 4. 2016

Kdy je nejvyšší čas začít přemýšlet o své budoucí diplomce? Na jaře!

Děláte mi radost. Letní semestr ještě neskončil, a už jsem měl na konzultacích 5 studentů, kteří přemýšlí o své budoucí diplomce.

Někteří měli vlastní nápady. Přišli se poradit, jestli ten jejich nápad je diplomabilní (či diplomkobilní? :) ). A udělali dobře. Né, že by jejich nápady nestály za nic, ba naopak. Ale ne všechny obsahovaly TO, co je potřeba pro pořádnou diplomku. A tak mají stále hodně času přemýšlet a pilovat svůj nápad, aby z toho byla i pěkná diplomka a oni zabili několi much jednou ranou. Nebo ho zahodit a zkusit něco jiného.

Jiní se přišli zeptat, co si mají představit pod konkrétním tématem, které mám vypsané na WIS. Také dobře. Alespoň můžou porovnávat s ostatními tématy. A pokud najdou "to svoje", klidně si ho mohou rezervovat.

A co vy? Také už přemýšlíte o tématu diplomky, která vás čeká a nemine? Pokud ne, tak doporučuji začít. Máte totiž něco, co v září mít nebudete. Máte čas.

(A nebo to nechte být a v říjnu si prostě něco zaklikněte. Vždyť ono to je jedno. A co budete dělat po škole je taky jedno. Hodně štěstí.)


Žádné komentáře:

Okomentovat