Stránky

22. 7. 2011

Splňte si sen

Ne, nebojte se. Nebudu stavět žádný Český sen.

Jen mě zajímá, jestli máte nějaké sny a jestli si je snažíte splnit. Ideálně nějaké velké a dlouhodobé. V knize Bohatý táta, chudý táta Robert Kyosaki vyzývá čtenáře, aby tak činili. Že prý je to společným znakem bohatých lidí. Bohatý nejsem, ale sny mám, a také si je snažím splnit. A proč?
  1. Tím, že mám velký a nesplnitelný sen, kterého nemůžu hned dosáhnout, učím se trpělivosti. Není to jako že dnes si koupím super mobil, zítra nové hodinky a pozítří auto. Chce to trpělivost a na realizaci snu pracovat měsíce či roky.
  2. Tím, že mám sen mám také cíl. Mám něco za čím jdu. Něco tam v dálce, co lze sotva vidět. Ale vím, že to tam je, a že to je velké.
  3. Tím, že mám cíl mám i směr. Posunuji se dopředu směrem k cíli. Pokud bych sen neměl, tak se sice mohu také posunovat kupředu, ale ve výsledku budu chodit v kruhu a nikam se nedostanu.
  4. Tím, že mám cíl, mohu snadno měřit, kam jsem se posunul. Během mé cesty pracuji na spoustě drobných věcí. Jednotlivé krůčky jsou malé a skoro nejsou vidět. Pokud se však jednou za čas ohlédu tak zjistím, že jsem urazil kus cesty. Tím pádem jsem blíže k cíli, a to je dobré vědět.

Zatím jsem mi podařilo splnit si několik velkých snů. Snů o kterých jsem si ve chvíli jejich vzniku myslel, že jsou nesplnitelné. Je fajn vědět, že to jde (když se chce).

A co vy? Máte své velké sny? Pracujete na nich? Napište do komentářů. Zajímalo by mě, kolik nás takových je.

Igi

PS: Třeba také budeme jednou bohatí, když už máme své velké sny.

2 komentáře:

  1. Ja jsem pred nejakou dobou zjistil ze kdyz se me takovy sen splni musi prijit dalsi jinak me nema co hnat kupredu.

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, souhlasím. Můj každý další sen je o něco větší a vzdálenější :).

    Díky za koment, a přeji hodně splněných snů.

    OdpovědětVymazat