Stránky

27. 1. 2013

Toolkit: Pár aplikací nejen pro startup #2

Hola, mám tu pár dalších užitečných služeb pro startupy (předchozí tady a tady).

Pokud hodláte komunikovat v angličtině v psané formě, velmi doporučuji http://wordy.com. Velmi rychlá služba pro korekturu anglického textu. Možno vybrat i typ textu (marketing, technický, ...). Ale hlavně.. text máte opravený za pár minut, platíte kartou a fakturu si vytisknete.

Pro měření marketingové "úspěšnosti" našeho webu používám http://marketing.grader.com/. Za touto službou nestojí žádný zelenáč, ale autor knihy in-bound marketing. Minimálně za prověření, jestli máte vše na webu OK to stojí. A je to lepší než mnoho pochybných "SEO optimalizačních služeb".

Dlouho jsem hledal easy-to-use CRM. Něco, kde rychle uvidím zakázky, budu mít archiv komunikace, stav, předpokládané příjmy, atd. Cestou jsem našel:  http://capsulecrm.com/ http://www.futuresimple.com/ a http://www.pipelinedeals.com/. Bohužel ani jedno mi plně nevyhovuje. Nejblíže k tomu byl http://capsulecrm.com/. Nakonec jsem skončil u starého dobrého IMAP4. Prostě mail-box a vnořené složky stačí. Myslím, že i John Vaňhara používá IMAP.

Pro rychlý nástřel návštěvnosti nějaké stránky je fajn http://www.clickmeter.com/. Potřeboval jsem kdysi zjistit počet přečtení vlákna nějakého fóra, kam jsem dal fake příspěvek, abych otestoval zájem "trhu". Tato služba umožnila vložit 1px obrázek a měřit tak návštěvnost.

Pro "spamming" je fajn http://mailchimp.com/. Má však drobné nevýhody (zabezpečení vůči zneužívání pro spamování). Takže co nešlo MailChimpem, šlo přes http://smartemailing.cz/. Podotýkám, že nejsem příznivce spamu, ale jako startup občas potřebujete zkusit vystřílet pár stovek až tisíc emailů, abyste otestovali reakci trhu.

No a na závěr.. Pro mne asi nejdůležitější nástroj.. Linux. Bez Linuxu si nedokážu představit jakékoli skriptování, automatické procházení webu, generování statistik, hledání, ... Konkrétně mám na mysli hlavně sed / awk / wget / bash. PHP obvykle používáme čistě jako interface mezi uživatelem a serverem. Vše ostatní jede z "commandlajny".

Žádné komentáře:

Okomentovat